بدن انسان دارای دو نوع غدد عرق است

الف ) غدد عرق اکراین : که در همه بدن ها وجود دارد و در هر اینچ مربع از نوبت حدود 650 غدد عرق موجود است که محلول بدون رنگ و بو و کمی شور ترشح می کند. باکتری ها می توانند این عرق را تجزیه کرده و باعث بوی بد بدن آن شوند.بوی عرق اکراین میتواند مشخص کننده مصرف برخی از غذاها مانند پیاز، سیر، الکل و همچنین مصرف برخی داروها باشد.

ب ) غدد عرق ایوکراین : این غدد عمدتا در ناحیه زیر بغل، کشاله ران، زیر پستان ها قرار دارندو ترشحات آن نسبت به غدد عروق اکراین غلیظ تر می باشند.این غدد تا زمان بلوغ اغلب غیر فعال هستند و در زمان بلوغ تحت تاثیر هورمون های جنسی فعال می شوند و باکتری ها و قارچ های فوق الذکر عمدتا به صورت همزیست ، در سطح بدن افراد وجود دارد اما در برخی میزان این عوامل تکثیر پیدا کرده و زیاد می شود. در بسیاری از این موارد نوع این باکتری ها که قدرت تجزیه زیادی دارند در افراد مختلف متفاوت است و گاهی تحت تاثیر ژنتیک قرار دارد.

درمان بوی بد بدن

  1. بهداشت فردی

الف ) شستشوی مرتب : استفاده از آب برای برطرف کردن عرق و استفاده از صابون ها و شامپوهای ضد باکتری و ضد قارچ باعث کاهش میزان قارچ ها و باکتری ها می شود.

ب ) اصلاح موهای زائد در نواحی تعریق زیاد مانند زیربغل، کشاله ران و یا لیزر آنها

ج ) استفاده از پودرهای جاذب یا دئودرانت ها

2.محلول های ضد عرق

الف ) محلول های کلرید آلومینیوم و آلوئیدها می توانند میزان تعریق را به صورت موضعی کاهش دهد.البته در برخی افراد ممکن است این موارد حساسیت زا باشد.

ب ) یونتوفرز : دستگاهی با جریان الکتریکی که برای کاهش تعریق دست و پا و زیر بغل موثر است.

ج ) داروهای آنتی کولینوژیک

3. بوتاکس

بوتاکس یا توکسین کلستریدیوم بوتولیتوم مانع از رها سازی استیل کولین می شود که برای فعالیت غدد عرق لازم است میتواند برای تعریق مقاوم کف دست، پا، زیر بغل و حتی صورت از آن استفاده کرد، لازم است هر 3 الی 6 ماه یکبار تکرار شود.این کار باعث جلوگیری از بوی بد بدن می شود.

4. لیپوساکشن

توسط دستگاه های مختلف لیپوساکشن می تواند غدد عرق ، مخصوصا در زیر بغل را کاهش دهد.

5. عمل جراحی

در موارد مقاوم با روش های آندوسکوپی می توان اعصاب سمپاتیک از ناحیه زیر بغل را قطع کرد که از تعریق کف دست تقریبا به طور کامل جلوگیری می کند.در گذشته از جراحی باز برای این منظور استفاده میشد.

علل تعریق

اضطراب، دیابت، بیماری های هوچکین، عفونت های قارچی، عفونت های میکروبی، چاقی، یائسگی، ژنتیک، آسیب نخاعی، مصرف الکل زیاد، نقرس، پارکینسون، ایدز، سل

بدن مرتب در حال تعریق است و تعریق راهی برای تنظیم دما و خنک کردن بدن است.